Hopen op de Pestvogel, deel 2

Hopen op de Pestvogel, deel 2

Gevoelstemperatuur -5 graden!

Dat was wel een andere temperatuur dan gisteren bij de wintertelling.  Vogelvriend Ron kwam mij in de vroege ochtend halen voor de laatste IVN excursie van deze cursus. Deze ging o.a. naar de Wilck.  Zowel Ron als ik zijn gids bij de vogelwerkgroep van de IVN.

In de auto hadden we het over de Pestvogel en hoe leuk het zou zijn als we hem vandaag zouden zien. We wisselden ook onze ervaringen van de wintertelling uit, ook Ron telt namelijk voor de vogelwerkgroep Meijendel.  Hij had, samen met zijn medeteller, een aantal bomen gezien vol met Kramsvogels!

De polder was bedekt met een laagje ijs, wat prachtige plaatjes opleverde. Maar naast de prachtige plaatjes was het vooral koud. Erg koud.

dsc01697

Op de plas waren vooral veel Smienten en Slobeenden te zien.

dsc01701

Veel foto’s heb ik niet gemaakt, ik was vooral bezig met het warm blijven. Onze waarnemingen van die dag zijn o.a. : Wintertalingen, Slobeenden, Wilde eenden, Knobbelzwanen, twee Torenvalkjes, een Stormmeeuw, Eksters, Zwarte Kraaien, Graspieper, Buizerd, Witgatje, Watersnip en een Winterkoning. Ongetwijfeld heb ik een aantal waarnemingen vergeten.

Het gebied wat we vandaag hebben bezocht was niet de biotoop waar je de Pestvogel verwacht, dus het leek er even op dat ik vandaag geen Pestvogel zou zien. Maar eenmaal thuis kreeg ik een ‘ vogel alert’  van Waarneming.nl. Deze had ik speciaal ingesteld op de Pestvogel. Er was een grote groep gezien in Katwijk aan Zee.  Snel in de auto en hopen dat ze niet weg zouden zijn gevlogen.

Helaas… Ze waren net weg toen ik aankwam. Ik heb nog een uur gezocht. Toen ik eenmaal weer uitkwam bij de oorspronkelijke locatie, hoorde ik het kenmerkende roepje. Het zou toch niet? Jawel! een groep van 15 vogels was neergestreken in een aantal takken.

Hieronder een kleine selectie van foto’s.

 

dsc01711 dsc01772 dsc01776 dsc01780 dsc01781 dsc01783 dsc01807

Het was een prachtige dag!

Reageren is niet mogelijk.