Wachten op de Steppekiekendief

Wachten op de Steppekiekendief

Een zeldzame Steppekiekendief werd er gemeld op waarneming.nl.  Niet ver van waar ik woon, dus de beslissing om te gaan kijken was snel gemaakt.

Hij werd al ruim een week gemeld en ik had al eerder geprobeerd om hem te zien. Helaas zonder resultaat.  Ik hoopte vandaag op meer succes. In de avond had ik al even contact gehad met bevriend vogelaar Ron en wellicht zouden we elkaar op Lentevreugd even zien.

Eenmaal aangekomen op Lentevreugd kwam ik Ron tegen en besloten we, omdat de Steppekiekendief op zich liet wachten, een wandeling te maken  Putters, een Grote Zilverreiger, Spreeuwen en Kneuen lieten zich goed zien en horen. de Schotse Hooglanders zochten het water op, een prachtig gezicht.

Hieronder een aantal foto’s.

dsc01627

dsc01634  dsc01629 dsc01628

En de Steppekiekendief? Die hebben we ook mogen aanschouwen!   Helaas heb ik daar geen foto van.

Toen wij, na het wandelen, terug bij de plek kwamen waar de vogel eerder was gesignaleerd, werden ook wij  getrakteerd op een vliegende Steppekiekendief. Hij dook het riet in om daar, na een klein kwartier, weer uit te vliegen. Mijn fototoestel heb ik toen gelaten voor wat het was en heb staan genieten  van de vliegshow die voor ons werd opgevoerd. Na ongeveer 20 seconden was het alweer voorbij en vloog hij uit het zicht.

Ben je benieuwd hoe een Steppekiekendief eruit ziet? Klik dan hier

Reageren is niet mogelijk.