Weekend Texel

Weekend Texel

Tijdens een KNNV excursie dit voorjaar vertelde Arthur mij over een Dutch Birding Weekend op Texel was en hoe leuk dat was.  Vele vogelaars bezoeken tijdens dit weekend het waddeneiland en houden contact met elkaar.  Ik was gelijk enthousiast en Arthur en zijn zoon Sander waren zo aardig om mij uit te nodigen om met hun het appartement te delen. In het weekend van 14 t/m 16 oktober was het zo ver!

img_0379

 

TIjdens dit weekend was er een WhatsApp groep aangemaakt waar 256 vogelaars elkaar zeldzame soorten doorgaven.  Zo werd er een Bonte kraai gemeld, maar ook een Draaihals, Blauwstaart, Morinelplevier, Woestijntapuit, Bladkoning en Rode Wouw.

De Draaihals,  Blauwstaart en de Morinelplevier (alle bijzondere waarnemingen) heb ik niet op de foto kunnen krijgen. De Woestijntapuit wel maar…. vraag niet hoe. dsc01440

Zoek de Woestijntapuit 🙂

Na de excursie met het busje, waarin we een aantal soorten hebben gezocht (en gevonden), zijn Arthur, Sander en ik er zelf op uit gegaan. Ik denk dat ik dit nog leuker vond dan het ‘overdonderende’  soorten jagen.  In alle rust met elkaar vogels kijken, met elkaar determineren en benoemen.

dsc01497

Vogelparadijs ‘Utopia’

dsc01498

Buizerd

buizerd_texel

Na een leuke avond, compleet met lekker eten, zijn we gaan slapen. De volgende dag hadden we een vogelherkenningscursus afgesproken. Deze vond plaats in ‘de tuintjes’ , een bekend vogelgebied op Texel.

dsc01512 De tuintjes.

Tijdens de excursie werden we getrakteerd op een Tapuit, vele Goudhaantjes, Zwartkopjes, Merels, Smientjes, Wintertaling, Eksters en nog veel meer. Het hoogtepunt waren twee (!) Rode Wouwen. Een zeldzame soort.
dsc01527 dsc01535

In de middag hebben we nog de Mokbaai verkend. Hier zag ik deze mooie Zanglijster op de grond zitten.

dsc01539

Grote Zilverreiger vloog over ons heen

dsc01547

Het gebied vlakbij de Mokbaai.

dsc01548
Voor mij was het, na een geweldig leuk weekend,  tijd om naar huis te gaan. Op de boot werd ik nog een keer getrakteerd op vogels, dit keer heel dichtbij!

img_0417

Ook Arthur heeft een stukje geschreven over dit weekend.   Je vindt het hier

Reageren is niet mogelijk.