Dagje Maasvlakte

Dagje Maasvlakte

dsc00691

Op 24 september stond het jaarlijkse dagje uit met de IVN vogelgroep Leiden op het programma. Dit keer gingen wij naar de Maasvlakte.  Toevallig was een paar dagen eerder een zeldzame waarneming gedaan in het gebied; een rosse waaierstaart. Ook wij kregen, naast vele andere, het vogeltje goed te zien. Misschien iets te goed, ik had het idee dat het vogeltje niet volledig gezond is.

dsc00677

 

dsc00681

Na een stukje rijden zagen we een mooie zeehond in het water

dsc00707

We besloten om een tijd lang te turen over een kale vlakte. Er waren een aantal roofvogels te zien, waarbij het van die afstand lastig was om de bijna witte Buizerd te onderscheiden van een Visarend. Gelukkig kwam er een Torenvalk vlakbij ons op een hek zitten

dsc00702

De Maasvlakte is groot en we hebben een aantal stops gemaakt. Bij een van de laatste stops kwamen we een groep Kneutjes tegen.

dsc00714

Als bonus kregen we nog een mooie Zwarte roodstaart te zien

 

dsc00729

 

dsc00727

Het was een mooie dag.

 

Meer informatie over de IVN vogelwerkgroep leiden vindt je hier.

Let op, de najaarscursus is bijna vol, dus mocht je nog willen deelnemen….

 

 

Reageren is niet mogelijk.